Schaduwwerk: je donkere kant onderzoeken, omarmen en inzetten om te groeien | Sacha Steuns

Speel aflevering
Je schaduwkant onderzoeken, omarmen en inzetten om te groeien | #103 Sacha Steuns transformatie podcast sjanett de geus

Ik bespreek met Sacha wat schaduwwerk is en hoe dit je kan helpen te groeien, je bewust-zijn en je compassie kan vergroten. Je kent ze vast wel, van die negatieve gedachten die je soms hebt die je (liever) niet hardop uitspreekt: angstige, onzekere, jaloerse, saboterende en/of intens droevige gevoelens en ideeën die soms op kunnen duiken (en waardoor je behoorlijk vast kan zitten in hoofd). 

Ik ben absoluut geen vreemde van die donkere krochten en duistere plekken waar je soms in kan schieten en ik heb veel aan deze aflevering gehad! Ook wel weer spannend, want alhoewel ik al bijna 3 jaar alles open en bloot deel gaat dit ook weer een laagje dieper in op een thema waar ik nog wel wat werk te doen hebt zelf: de relatie met mijn ouders, in het bijzonder mijn moeder.

What else? Degene die op de nieuwsbrief lijst staan konden het eerder de week al lezen: er gaat een boek komen! Waarover? Over het spanningsveld tussen enerzijds regie over je leven nemen en anderzijds je ‘overgeven’ aan het moment en met de flow (van het universum) meegaan. Dat lijken twee tegenstrijdige geluiden die je tegenkomt als je je verdiept in persoonlijke ontwikkeling. Hoe ga je daarmee om? En welke stroming is beter? 

Ik geloof dat je niet hoeft te kiezen, dat er juist op het snijvlak tussen leiderschap en spiritualiteit (en zeker ook wetenschap) mooie dingen gebeuren! Alhoewel “mooi” een beetje een laf understatement begint te worden als ik nu naar mijn leven kijk.

Je vindt hier thema’s terug zoals je die in de podcast regelmatig voorbij hoort komen (zoals synchroniciteit, forest bathing, ondernemerschap, lifecrafting en spiritualiteit) maar ook nieuwe inzichten en lessen die ik niet zo goed durf te delen nog. Lachen jullie me bijvoorbeeld uit als ik zeg ”the plants made me do it”? Of als ik zeg dat tijdens het bosbaden de contact met de natuur (al helemaal in combinatie met een microdoses truffels) zeer profound en ego-overstijgend is? 

In deze spirituele podcast

  • Wat is schaduwwerk en hoe kan dit je helpen te groeien?
  • Wat is bewustzijn?
  • Wat is een egokramp en hoe kom je daar uit?
  • Hoe kan je van weerstand en negatieve gedachten super veel leren
  • Wanneer ben je zuiver?

Boekentips

Sacha Steuns

Conscious Cowboys

Shownotes

Psycholoog, ondernemer, podcastmaker, schrijver en eigenwijze rebel op zoek naar vrijheid. In je hoofd en daarbuiten - Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Laat een reactie achter:

Transformatie Podcast
Aflevering 103