Boekentips

boekenkast

Omdat boeken tof zijn. En ik stiekem droom van een boekenclubje.

Elke twee weken stopte de “bibliobus” in onze straat. Pal voor de deur. De bibliobus bevatte een selectie (kinder)boeken uit de stadsbibliotheek. In de zomer was het feest, want wie niet op school zat mocht dubbel zo veel lezen.

Tegenwoordig dropt Bol.com ze zonder enige beperking op de mat en hebben de tienerboeken plaats gemaakt voor de studie psychologie waar ik tijdens mijn studie psychologie naar op zoek was.

In de lijst hieronder vind je leestips voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Deze boeken hebben de meeste impact gemaakt, of zijn om één of andere reden blijven hangen.

Benieuwd welke boeken in de verschillende podcastafleveringen worden aangeraden door de gasten? Check dan over een tijdje hier terug in, want die lijst wordt nu ook aangelegd!

Stoïcisme

Zelfhulp

Verslaving

Patronen doorbreken

Spiritualiteit

Mindfulness

Psychedelica

New thought

Lifestyle design

Effectiviteit

Niet alleen lezen en inspiratie opdoen, maar ook connecten met gelijkgestemden en aan de slag met je doelen/obstakels/dromen? Check dan de Twelve Waves Lifecrafting training voor persoonlijk (en zakelijk) leiderschap, effectiviteit en groei.

Liefde en relaties

Marketing

Financiën

Voeding

Veel titels zijn in het Engels omdat ik graag in de moerstaal van de auteur lees. Als je op de link klikt (een affiliate link naar Bol.com) vind je deze doorgaans ook in het Nederlands.

Overigens blijven sommige boeken eerst lange tijd ongelezen. In Japan hebben ze er een woord voor: tsundoku (meer boeken bezitten dan je daadwerkelijk leest). Gelukkig hoef je je daar volgens Nassim Nicholas Taleb niet schuldig over te voelen: “Surrounding ourselves with unread books enriches our lives as they remind us of all we don’t know“.

Transformatie Podcast