Bevrijd je verhaal. Over synchroniciteit en persoonlijk leiderschap | Eddy Boom

Speel aflevering
Bevrijd je verhaal. Over synchroniciteit, woordkunsten en leiderschap | #101 Eddy Boom transformatie podcast

Eddy Boom is een verhalenverteller en woordkunstenaar. Als business coach helpt bij ondernemers om hun ‘verhaal te bevrijden’ en daarmee een ‘rocksteady propositie en kraakhelder verhaal’ neer te zetten.

In deze podcast bevrijden we Eddy zijn eigen verhaal, want wat is een goede verhalenverteller zonder persoonlijke levenslessen en bijbehorende challenges?

Check ook even Eddy zijn eigen geweldige podcast Helden & Hordes. Ik was daar ook te gast, in de aflevering genaamd “leven met ongewone gewoontes”.

In deze fijne podcast

  • Hoe zorgt een verhaal voor jouw succes?
  • Wat is dienend leiderschap?
  • Hoe vind je antwoord op de vraag wat wil er via mij tot uiting komen?
  • Wat is een propositie?
  • Hoe leef je een meer intuïtief leven, een leven dat jou kiest?
  • Wat is taal en hoe kies jij je taal verstandig ?

Boekentips

Eddy Boom

Helden & Hordes podcast

Shownotes

[11:30] – Het verschil tussen dienbaarheid en dienend leiderschap en wat is dienend leiderschap eigenlijk.

[13:54] – De vragen ‘Wat wil ik?’ en ‘Wie ben ik?’ zijn heel moeilijk te beantwoorden. Een betere vraag zou zijn: ‘Wat wil er via mij tot uiting komen?’, ‘Wat kom ik brengen?’.

[20:15] – Wat is precies propositie

[27:03] – Start van Eddy’s verhaal over zijn ‘grote levens shift’.

[27:33] – Als je op basis van intuïtie gaat leven dan kun je soms waarom bijv. een vriend niet meer in je leven past of dat je uit een bedrijf stapt niet verklaren.

[46:58] – Laat mij alles zien wat mij tegenhoud om te komen waar ik hoor te zijn. Een oefening van Tobias Mol, die Eddy heeft gebruikt om zijn intuïtie te gaan volgen. 

[55:54] – Als je er in geloof dat wat je ook kiest het de beste keuze is, hoef je niet meer bang te zijn dat je de verkeerde keuze maakt.

[58:54] – Als je ergens mee stopt, ontstaat er ruimte voor iets nieuw. Maar die ruimte moet jij wel eerst identificeren. Het jezelf eigen maken.

[1:03:34] – Het boek Synchroniciteit van Joseph Jaworskicombineert wijsheden en informatie met inspiratie door middel van storytelling.

[1:06:55] Verhalen zijn een middel om groei en ontwikkeling te bewerkstelligen.

[1:28:15] – Stel dat alles één is, dan valt oorzaak en gevolg weg. Alles zit in één eenheidssoep op hetzelfde moment. Dus of je hebt een keuze maar dan kiest de rest automatisch mee. Of je hebt allemaal geen keuze.

[1:32:40] – Doe jezelf geloven dat je een vrije wil hebt en leef daar naar.

[1:33:00] – Wacht niet tot jij je passie vindt, maar als je ergens voor kiest ontstaat er passie voor datgeen waar jij voor gekozen hebt.

[1:36:45] Eddy en Sjanett spreken de intentie uit om samen vaker te spreken en in een podcast, bijv. eens per kwartaal, een soort van reflectie moment te hebben en uiteenzetten wat ze hebben gezien en ontdekt door interviews en hun ondernemersreis.

Psycholoog, ondernemer, podcastmaker, schrijver en eigenwijze rebel op zoek naar vrijheid. In je hoofd en daarbuiten - Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Laat een reactie achter:

Transformatie Podcast
Aflevering 101