Puzzelstukjes verbinden: depressie, verslaving, ADHD en stress | Erik Schut

Speel aflevering

KPNI-therapeut Erik Schut is opgeleid als fysiotherapeut en is daarna steeds blijven zoeken naar de mechanismen die te maken hebben met gezondheid en ziekte. Hij is daardoor terecht gekomen bij de KPNI (klinische-psycho-neuro-immunologie), wat hij sinds 2007 gebruikt in zijn eigen praktijk. 

Toen ik nog kookboeken maakte en trainingen over voeding en mindset gaf (waaaaay back), leerde ik Erik kennen. Zijn on-ge-looflijke hoeveelheid kennis (en zijn fantastische behandelkamer, omgeven door duizenden boeken), zijn altijd blijven hangen en ik zou geen andere persoon weten aan wie ik een vraag als deze zou kunnen stellen: 

Wat is (en hoe werkt) de relatie tussen trauma, stress, prikkelbare darm, adhd, impulsiviteit, depressie en verslaving? Erik maakt het me duidelijk en we bespreken hoe de puzzelstukjes in elkaar vallen en welke rol je daar zelf in kan spelen om een systeem meer tot rust te brengen (zonder medicatie). 

Vond het erg verhelderend en ik hoor ook graag wat jij ervan vond!

Boekentips

Erik Schut

Shownotes

Psycholoog, ondernemer, podcastmaker, schrijver en eigenwijze rebel op zoek naar vrijheid. In je hoofd en daarbuiten - Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Laat een reactie achter:

Transformatie Podcast
Aflevering 95