Liefdeslessen en man/vrouw dynamieken | Tibor Olgers

Speel aflevering

Tibor Olgers is business coach, en daar sprak ik hem al eerder over in aflevering #14. Als je hem online volgt is je misschien opgevallen dat hij niet alleen business gerelateerde content post, maar ook steeds meer over man/vrouw dynamieken. Dat was de reden om (opnieuw) met hem in gesprek te gaan. 

Waarom worden we tot elkaar aangetrokken? Hoe ga je om met turbulente tijden in je relatie en wat kan je daarvan leren? 

Het zijn vragen die je normaal niet zo snel aan een business coach zou vragen… maar die in dit geval met Tibor een open en diepgaand gesprek opleverden rondom de lessen die hij leerde in zijn relatie en zijn inzichten rondom masculiniteit en femininiteit.

In deze inspirerende podcast

  • Wat het verschil is tussen mannelijke en vrouwelijke energie
  • Waarom mannen en vrouwen tot elkaar aangetrokken worden
  • Het verschil tussen gelijkwaardigheid en gelijkheid
  • Hoe je kan omgaan met tegenslagen en verleidingen
  • Het belang van het kiezen van de weg van de meeste weerstand

Ik vond het heel erg mooi dat Tibor zo open en kwetsbaar zijn inzichten (en ook zijn struggles) met me wilde delen. Hoor graag wat je ervan vindt!

Boekentips

Tibor Olgers

Shownotes

[01:46] – Tibor: wat ik post is een reflectie van waar ik op dat moment over aan het nadenken ben. Op dit moment;masculiniteit en feminiteit en over liefde, en daar post ik dus over.

[06:00] – Ik zie een groot verschil tussen de eerste generatie feministen en de huidige generatie feministen. De eerste streefde voor gelijkwaardigheid; gelijke kansen, auto rijden. Ik zie nu een groep ontstaan die niet pleit voor gelijkwaardigheid maar gelijkheid; wat mannen doen, moeten vrouwen ook doen.

[15:00] – Als er meer polarisatie is, is er ook meer flow.

[19:35] – Als jij echt wordt, dat gaat je heel veel weerstandopleveren. Je doet het niet voor de weerstand, de weerstand is een gevolg. Als eerste van je ouders, dan van je partner en van je beste vrienden. Als je echt gaat kiezen voor jezelf, als je gaat delen waar je echt voor staat en in gelooft. En je gaat weerstand voelen in jezelf. 

[21:00] – Een man moet een missiehebben; in loondienst, met een eigen bedrijf of een hobby. Masculine energie is doorbreken en penetreren; een probleem repareren of fixen. Vrouwen voelen zich aangetrokken door status. Dit is niet perse geld, maar het zou dus ook een succesvolle postzegelverzamelaar kunnen zijn. Aantrekkelijkheid voor mannen is jeugdigheid, lang haar, tekenen van vruchtbaarheid, lang haar, blos op de wangen, gezond. Daarom zie je vaker een jonge aantrekkelijke dame met een niet aantrekkelijke oude man, dan andersom.

[26:30] – De nummer 1 aantrekking van vrouwen op mannen is de mate waarin ze zichzelf verzorgd (aan de buitenkant), maar ook ontwikkeling en competenties. Maar als je kijkt naar wat windt een man op, dan is het het uiterlijk. Komt er daarna nog meer bij kijken? Ja vanzelfsprekend.

[32:50] – Als je als man aantrekkelijk wilt zijn moet je competent zijn. Dat betekent hoe ouder je bent, hoe meer je opgebouwd moet hebben. 

[34:10] – De prinses periode is tot eind 20; je wil een partner vinden, je bent onzeker. Een koningin is heel zelfverzekerd. Een prins is bezig met plunderen, vrouwen vergaren, rijkdom vergaren. De koning die zit op zijn troon en regeert over zijn onderdanen. Er is een gebrek aan rolmodellen van mannen die echt koning zijn. Bijna alle mannen zijn onvolwassen mannetjes met masculiene eigenschappen.

[41:50] – Heb schijt aan zijn liefde, die heb je niet nodig want die krijg je van jezelf. Ga vanuit die positie van onafhankelijkheid de verbinding aan. Je hebt elkaar alle twee niet nodig. Je kiest ervoor om samen te zijn, niet uit noodzaak.

[45:00] – Het is de vrouw die selecteert; mannen zijn niet selectief. Laat een vrouw (wel of niet aantrekkelijk) op een campus vragen een een willekeurige jongen of die met haar naar bed wil dan zegt die ja, en andersom niet. De natuurlijke selectie vindt plaats door de vrouw. Een vrouw die niet selectief is voelt voor zowel vrouwen als mannen als erg vies. Een jongen die minder selectief is vinden we minder vies.

[46:11] – Wat veel mannen verkeerd doen in Nederland is dat ze hun eigen passie of missie loslaten, om te gaan jagen op de vrouwen. Mannen moeten niet jagen op vrouwen, maar op competentie. Ontwikkel jezelf en die droomvrouw gaat zich aangetrokken voelen tot jou. 

[49:20] – Ik hoor je zoveel dingen zeggen die ik in mijn polyamoreuze relatie heb geleerd en heb gezien. 

[52:40] – Er is nog niet veel statistisch onderzoek gedaan naar polyamoreuze relaties en wat dat op de lange termijn doet; er is heel weinig data.

[56:10] – Als een vrouw los danst is dat prachtig om te zien, als zij met een heer danst is het mooier om te zien. Als ze los danst kan zij ontiegelijk veel, als ze met een heer danst kan ze ontiegelijk veel; kan ze meer draaien, hoger springen. Als ze los danst kan ze bepaalde dingen doen die ze met een heer niet kan. Als je kijkt naar een hele mooie salsa dans tussen een dame en een heer, dan dansen ze op de muziek. Ze dansen niet wat de heer bepaalt, ze dansen op wat de muziek (oftewel het leven) bepaalt, maar de heer leidt. De heer geeft de richting, maar meer bepaalt hij niet. Hoe het er uit komt te zien bepaalt de vrouw. 

[1:02:00] – Vrouwen: stop met hangen! Als de relatie is gebaseerd op het leunen op elkaar, en eentje doet een stap opzij, dan zal de ander vallen of hard gaan hangen. 

[1:08:00] – Het allerhoogste doel is volgens mij liefde en verbinding.

[1:15:30] – Ik ben enkel het aambeeld; sommige mensen vinden het hard of direct, anderen gebruiken mijn post, mijn werk, mijn uitingen, mijn stellige uitspraken, om zichzelf te vormen tot wat zij willen zijn. Ik zou niet willen dat anderen zo bot worden als ik, maar ik vind het mooi als ik het aambeeld kan zijn.

[1:19:12] – Ik kreeg een vraag; wat zou jou nog kapot kunnen krijgen? En toen bedacht ik me; jezelf in elkaar kunnen zetten als je kapot bent, niet bang zijn om stuk te gaan. niet bang te zijn om je relatie te verliezen, niet bang zijn om anders te zijn dan anderen.

[1:23:00] – Boekverwijzingen.

Psycholoog, ondernemer, podcastmaker, schrijver en eigenwijze rebel op zoek naar vrijheid. In je hoofd en daarbuiten - Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Laat een reactie achter:

Transformatie Podcast
Aflevering 94