Je relatie met geld, Profit First en financieel gezond zijn | Femke Hogema

Speel aflevering

Femke Hogema werkte mee aan de Nederlandse editie van Profit First en helpt ondernemers om een gezond financieel beleid te voeren. “Je financiën zijn immers de thermometer van je bedrijf”. Grip op je geld en je boekhouding is daarom noodzakelijk. Maar niet altijd makkelijk. En dat geldt niet alleen voor bedrijven en ZZP’ers, maar voor iedereen die inkomsten en uitgaven moet managen

Ik heb het met Femke echter niet alleen over het managen van je geldstromen of het opbouwen van je pensioen, maar ook over je houding en overtuigingen ten opzichte van geld. Financieel gezond zijn is namelijk onlosmakelijk met je geld mindset verbonden.

Ik ben enorm fan van de Profit First methode en dit heeft een enorme ommekeer in mijn eigen bedrijfsvoering gezorgd en ik raad dit boek dan ook iedereen aan!

Bij mij ging het verleden nog best wel eens mis met geld: zo had ik enorme schulden en een bedrijf dat te weinig omzet draaide… we gaan met de billen bloot in deze aflevering.

In deze podcast leer je:

  • Wat is een gezond financieel beleid?
  • Hoe manage je je geld zonder boekhoudkundige kennis?
  • Hoe wordt je financieel gezond?
  • Hoe kan je je relatie met geld verbeteren?
  • Wat kan een gezin leren van de boekhouding van een bedrijf?
  • Hoe werkt je money mindset?

Ik vond het heel erg mooi om te zien hoe Femke haar kracht als vrouw ook weet te benutten in een erg mannelijke wereld. Haar verhaal inspireerde me enorm en we hebben het ook over trots, succes, onze afkomst en ambities.

Ik hoop dat je weer geniet van deze aflevering, lees hieronder verder wat je kan doen om deze podcast te supporten en vergeet me niet te laten weten wat je ervan vond!

Femke Hogema

Boekentips

Psycholoog, ondernemer, podcastmaker, schrijver en eigenwijze rebel op zoek naar vrijheid. In je hoofd en daarbuiten - Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Laat een reactie achter:

Transformatie Podcast
Aflevering 64