Leren luisteren naar je lichaam. Het perfecte dieet, paleo en eigenwaarde | Marinka Appels-Bil

Speel aflevering

Alhoewel we Marinka Appels-Bil kennen van EetPaleo, gaan we het in deze podcast niet over paleo hebben. Deze creatieve duizendpoot en toponderneemster heeft namelijk met vallen en opstaan moeten leren om naar haar lichaam te luisteren. Dat is niet eenvoudig, vooral niet als je super ambitieus bent en geen denderende relatie met genoemde lijf of zelfbeeld hebt. Maar het lichaam en de energie die je hebt is wel een fantastisch kompas om op te varen en eentje die veel beloningen met zich meebrengt. Luisteren naar je lichaam is iets dat ik zelf ook nog moeilijk vind, dus des te meer reden om met Marinka de diepte in te gaan in de podcast en te leren van haar strategieën en ontdekkingen op dit vlak.

We bespreken wat het betekent om ‘naar je lijf te luisteren’, wat Marinka gedaan (en gelaten) heeft om dat te leren, wat de rol van voeding hierbij is, waarom het perfecte dieet niet bestaat (zelf niet paleo) en wat de nummer één tip is om vandaag nog lekkerder in je vel (en hoofd) te komen zitten.

Marinka en ik zijn met elkaar in contact gekomen een paar jaar geleden door een ingredient-swap (waarbij twee foodbloggers voor elkaar een ingredient kopen waar ze dan een gerecht mee moeten maken) uit een internationale FB foodblfoggers community waar we toen beiden in zaten.. om er achter te komen dat we gewoon in dezelfde stad woonden! Sindsdien doen we regelmatig samen projecten (zo heeft ze me geholpen met de fotografie voor de update van FitFood Made Easy) en is ze gewoon een fantastisch lief mens om regelmatig koffie mee te gaan drinken en te horen wat voor geweldige en grootste plannen ze steeds weer heeft. Ik ken niemand die zó veel kwalitatief hoogwaardige content/producten creëert en ook nog eens in balans kan blijven met haar eigen gezondheid.

Marinka Appels-Bil

Shownotes

Psycholoog, ondernemer, podcastmaker, schrijver en eigenwijze rebel op zoek naar vrijheid. In je hoofd en daarbuiten - Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Laat een reactie achter:

Instagram feed @sjanettdegeus

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Transformatie Podcast
Aflevering 6