Verlichting vs. zelfverbetering. Over ego-krampen en non-dualiteit | Patrick Kicken

Speel aflevering

Patrick Kicken was jarenlang radio DJ voor o.a. 3FM en radio Veronica. Tegenwoordig maakt hij vooral podcasts rondom zijn favoriete thema’s non-dualiteit en bewustzijn. Check zijn podcasts ‘Praten over Bewustzijn’ en ‘Leven zonder Stress’.

Ik sprak Patrick eerder in aflevering #10, genaamd “De radio DJ die zijn ego oversteeg”. Dat was zo ontzettend interessant dat ik hem nog een keer wilde uitnodigen. 

Ik wilde dit keer weten hoe zelfverbetering en persoonlijke ontwikkeling zich verhouden tot spiritualiteit en verlichting, aangezien dat een tegenstelling lijkt: leiderschap over je leven nemen of je juist overgeven aan het moment en het hier en nu.

We hebben het daarnaast over hyper akoestisch zijn, sapio-seksueel, over wel of geen vlees eten, de kracht van voeding en mijn Ayahuasca retraite in de jungle van Peru.

Patrick interviewde mij trouwens ook voor zijn Praten over Bewustzijn podcast, die aflevering is via deze link in iTunes te luisteren. Zijn grootste inzicht uit de mensen die hij geïnterviewd heeft: 

De wereld is een gekkenhuis en dit is het hoofdkantoor.

In deze inspirerende podcast

  • Is het egoïstisch om jezelf te willen verbeteren?
  • Wanneer is iets ego-gedreven en wanneer niet?
  • Hoe kan je ego-verkramping loslaten?
  • Wat is non-dualiteit?
  • Wat is verlichting?

Boekentips

Patrick Kicken

Shownotes

Psycholoog, ondernemer, podcastmaker, schrijver en eigenwijze rebel op zoek naar vrijheid. In je hoofd en daarbuiten - Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Laat een reactie achter:

Transformatie Podcast
Aflevering 55