Kink als middel voor groei | Hans West

Speel aflevering
Kink als middel voor groei | #122 Hans West | Transformatie Podcast | Sjanett de Geus

Het kan bijna niet anders of je wordt (lichtelijk) ongemakkelijk zodra het over kink gaat. En juist die ongemakkelijke gevoelens zijn onze beste vriend als we willen groeien, aldus de gast van deze podcast Hans West.

Hans coacht mensen die openstaan voor kink, maar nog niet goed weten hoe ze dit aspect in hun leven kunnen verweven. In deze podcast geeft hij ons vanuit zijn professie een verfrissende en verhelderende blik op kink. En misschien wel het allerbelangrijkste: hij haalt kink uit het verdomhoekje. 

Dat doet hij door ons te laten zien wat de relatie is tussen deze vorm van seks en persoonlijke groei. Want om jezelf toe te staan je seksuele verlangens te leven, zal je eerst en vooral naar binnen moeten keren. En we weten allemaal dat naar binnen keren ook betekent dat je onverwerkte emoties tegen kan komen.

Volgens Hans kan kink daarmee een heilzame werking hebben. Want om jezelf over te kunnen geven aan de zinderende sfeer van kink zal je vertrouwen moeten voelen, in jezelf en de ander. Het fundament van kink ligt erin in staat te zijn om te communiceren over je diepe verlangens en je grenzen.

Al pratende komt Sjanett in deze podcast tot de bevinding dat voor haar verbinden begint met los laten. Een volle show dus over flow, zelfliefde en durven genieten. Naast al deze mooie inzichten krijgen we van Hans ook nog een lesje terminologie. Want ken jij de woorden ‘subspace’ en ‘domspace’? En: een les in hoe we in films als Fifty Shades of Grey worden misleidt over deze thematiek. 

Als kers op de taart komt Hans met tips voor degenen die in deze tijden van Covid een wat lager libido hebben. Voor ieder wat wils dus in deze kinky podcast!

Timeline

0.32 Wie ben je en wat doe je?
1.52 Wat is de definitie van kink?
3.06 Zijn kinky mensen beschadigd?
7.00 Wanneer is iets kink?
8.42 Hoe is jouw interesse in kink ontstaan?
13.20 Hoe is het huidige perspectief (vanuit de massa) op kink?
14.52 Waar moet ik zijn als ik deze fantasie heb en deze in werkelijkheid wil brengen?
33.44 Welk advies heb je voor mensen die het lastig vinden om uit te spreken wat ze willen?
41.32 Waar zou je mensen naar toe willen verwijzen die dit laagdrempelig willen onderzoeken?
45.56 Wat kunnen we doen in tijden van Corona doen om ons libido aan te wakkeren?
1.07.00 Wat is subspace en wat is daar de aantrekkingskracht van?
1.17.30 Wat is je advies om veilig te starten met kink?
1.20.00 Waar wil je mensen die geïnteresseerd zijn naar toe sturen?

Shownotes

Hans West

Gehost door
Vera Potharst

Laat een reactie achter:

Transformatie Podcast
Aflevering 122