Vastbijten of los durven laten? Over ambitieuze doelen en Yügen Forest | Jeroen Offermans

Speel aflevering

Jeroen Offermans runt 8 bedrijven met zo’n 30 medewerkers en is de meest relaxte ondernemer die ik ken. Misschien komt het door zijn ervaringen in de bergsport of door het trainen en uitrusten van high-risk van professionals (zoals speciale eenheden), maar Jeroen weet hoe hij overzicht, structuur en focus moet behouden, zonder zijn flow te verliezen. Reden dus om hem te vragen hoe hij dat doet!

We bespreken hoe je het hoofd koel houdt als serie-ondernemer, wat de rol van introspectie daarbij is, hoe je een team bouwt en hoe een mastermind daarbij kan helpen.

Jeroen en ik hebben daarnaast de handen ineen geslagen en starten in maart 2021 met een Twelve Waves ondernemerstraject. Hier zal ik zelf aan meedoen, want het is nogal een uitdaging om Yügen Forest (there, I finally said it!) van de grond te krijgen.

Yügen Forest is een giga-droom waarin ik continu (moet leren) hoe je proactief leiderschap laat rijmen met vertrouwen en overgave. Iets wat me nu nog niet zo gracieus afgaat, maar wat ongetwijfeld nog vele inspirerende gesprekken en gênante leermomenten op gaat leveren. Looking forward to it!

In deze aflevering

02:00Hoe manage je meerdere projecten of bedrijven gelijktijdig? 11:15Hoe zet je intuïtie (en introspectie) hierbij in? 20:05Hoe bouw je een goed team? 29:45Over het XII Waves ondernemerstraject en masterclasses 38:35Over Yügen Forest – Loslaten vs. vastbijten 52:00Over de mastermind 56:45Hoe financier je je plan: bank of particuliere investeerder?

Jeroen Offermans

bijdraagt aan de verkoop byte ja ja 100% want het is nu het is nu niets te verkopen doel daarom stond stuks zo lang leeg dus je moet echt weer bewoonbaar maken en dus ook verkoopbaar ja en wat is een nieuwe loods stel je voor dat een boom stemming op zou kunnen en je een je bouten wat nou we willen iedere investeren kan dood van jouw overneemt kan het risico overnemen of ook van een bar ja die voor weinig geld weinig kosten je naar nieuw t ja voetbank dus we bijna gratis geld ja dat stel dat je vrij van 5% rente en hypotheken neemt een stuk iets heel anders als de particuliere investeerders al eerder voor 20 procent rendement graag op zee ik denk dat ik een beetje een standaard percentage ontdaan voelt als het voor vastgoed piston dan komen best wel zijn dat je moet lager hoeveel risico loopt hij zou daar ook ja ja zie moet daar met die bril weer naar thema kijken dus juist een heel goed plan als het mis gaat me dat ik een hypotheek om van mijn en ben ik met een risico loopt hier die geldverstrekker aan hem denkt wel dat er nog wat onderhandelingsruimte voor mij ook als ze ik heb nu een particuliere in stinger maar antwoord over 20 procent rendement gesproken denk ja dat snap ik want het is nieuw en innovatief en andere kant je wel als ondergronds iets wat inderdaad goed straks weer verkoopbaar is dus dan zou ik nog wel wat lager kunnen opnemen dus ik mijn adviseur voor nodig ja ja ja nee ik check de contractueel vast leuke ja ja nu ook een computer als je ook geld en van een zit ook een banken en jou iets met de bank die hebben natuurlijk is de recht voeding teken daarna ga je het liefst inderdaad ze een hypotheek omdat hier en zusters zo laag zijn mensen last ik later dacht ik ja maar net als het dan niet lukt dan komt de bangkok waar dan is het weg particulier geld is dat ik net iets anders maar iets is het ook wel afhankelijk van die dat met elkaar afspreken natuurlijk wat in particuliere ook mening is vaak een stuk net weer kennis van haar ik om je zit op dan hennen is die voelt de pijn is die wil het laten slagen het is niet zomaar een adviseur met onze beste bedoelingen en west intenties die van de buiken kan meekijken je dat via en misschien dat we mensen luisteren ook die die mij daarin kunnen adviseer ik vind het vooral leuk om tips of suggesties te krijgen val van geen niet luistert hij luistert luistert of kijkt want een van de dingen die ik ook zou kunnen doen is dat je een soort jij niet koud vernemen koud van die pluspunt is dat je meerdere kleinere investeren zoekt met je er nou ik heb er vijftig duizend honderdduizend euro misschien wel meer ik wil het wel beleggen en ontstaan rekening is toch eigenlijk niks geloof van interconcept je wilt al doen dus daar ben ik ook nog naar het kijken joop ik wil een aantal structurele samenwerkingspartners maar die wilde ook eigenlijk allemaal even interessant die willen eigenlijk een van de gebouwen kopen bij denkt men 187 dat wordt ook iets om over na te denken van ik er zijn vier gebouwen als we straks met vier partners zijn koop dan elke partner een gebouw of koop het met is alles samen in een soort van collectief wie is dan een mini standen eigenaar van een wordt nog maar even interessante puzzel en zoektocht dit maar ja meneer dat je serum je echt veel meer details louis gegeten ja wat het zijn inderdaad en dat is en dan staan we iets wat ik heb gemerkt dat de masten meent doet want als ik dit had ingebracht in een groep zeker te weten dat we dan nu drie ondernemers waarlijk steeds en on a car leef in contact brengen met die van mij want die heeft dit voor mij toen en toen en zus en zo ontzettend goed gedaan in dit specifieke voorbeeld ook zelf in een fraai en het kan best zo zijn dat ik iemand ken nog het ook iemand uit de mastermind iemand kent of een adviseur die hier zie ik een yo ik speel een titel die ook al helemaal afgelopen jaar ervaring mee heeft en dat is het en dan zou ik wat die waar the master mijn waar ik houd je van je kippenvel momenten hebt dat er iemand een vraag heeft en ik geen idee dat niemand opstaan zegt nou ik heb er precies dat weet je wel we make af en ik kan helpen ja als er nu iemand kijkt luistert en die meer wil over het stuk coaching wat jou niet wat jij biedt of dat traject ja en onderscheid jou en jouw aanpak want er zijn in coaches and business coaches zijn ook ondernemers trekt een master mijn wat maakt iets anders ja kom op zeg beter maar dat zegt niet wat ze zijn allemaal in hun eigen manier is ik gewoon goed ja je komt door hulp die belofte f kennedy nu wereld veroverd buiten beeld en ik denk wat ik meeneem is is een stuk ervaring 28 jaar gaan duidelijk burg soort competenties opgedane ja en ik denk ik blijf een beetje weg bij het adviseren wat heel veel coaches ion omdat ik heel erg geloof dat je in die 95% onder water dat daar alle antwoorden alarm opgesloten zitten je te zonder nemen af te misschien een uurtje heb je nodig maar alle antwoorden heb jou zelf tot je beschikking en het is dus mijn taak om daaraan te schudden jou om andere manier te laten kijken naar de wereld en meisje ik wens shots in plaats van dat jij zegt jullie omdat je zegt dat je uit je adviserende rol weg blijft ja hoe meer ik ook naar en wij je verwacht erg zo’n reis om je doe ik weet je wel gaan laat me ziek hoe ik het moet doen het is wel jouw wij jou wat ons doel was berg afgelopen als je jouw pad lopen niet als je zie ik zeg hoe je een cadeau neem jouw auto op jouw manier beetje hij meteen na moet denken er was hier van het weekend de patiënt aannemer en dat ze vriendin bij en die keken zo ja pietje je wel nog geeft de energetisch laten reinig uw het je wel een streepje belang schreef met zo’n wierook stok ja en zei dat heb ik oprecht gevraagd aan een sjamaan zo van hey kan je iemand dat ik ik ken truc dat mensen die ceremonies en zo doen dus er was een dame en die zei nee dan moet jij doen ik dacht ja dat kan ik toch helemaal niet ik kan toch helemaal niet de enige zijn plek reinigen ik weet helemaal niet hoe dat nooit hoe dat moeten voelen heb ik daar weet je wel die rook of iets anders salie brugge maar ze zei is dat zo dacht ik zei ja het is jouw plek en het is jouw energie en het is jij bent daar de bon zeg maar en is het maakt niet zo heel veel uit hoe je het doet steek het vuur aanmaakt kooltjes haal dat van die dunne takken van de bomen en beetje loop gewoon en toen dacht ik ja hij is wel gelijk aan a eigenlijk zeg je nu ook hetzelfde het is jouw bepaald jij moet dat lopen en mini je die kan ook van alles van vinden kan ik hem ook een nou sowieso doen maar ben ik dan gingen ze zeggen hoe jij dingen gaande ja dan denk ik niet ik denk dat je dat zoveel weet ik kan natuurlijk wel je spiegel voorhouden en je laat zien van oké heb je ook naar de keer zij keken wat zijn de risico’s en heb je daarna gebracht jij met je beslissing ja ja je kan wel vragen stellen die ik zelf niet voor mezelf kan bedenken synn-lux koti ons echt gaat over jullie lekker dat gaat over de vraag wie wordt gesteld zijn je schudden aan het wereldbeeld opnieuw naar de materie kijk ik me vanaf een andere kant en is ook iets dat ik ik heb zelf ook een coach ik heb zelf ook niet coach heb jij iemand bij nodig als een eigen mee dat je eigen been vierkante kaak zodat en dat gun ik iedereen jullie die ontdekking die daar gedaan heb die show voor ook hoor lekker je eigen ook marlowe dat niemand is die jou vertellen wie miljoenen manier konden ogenblik aan mij en ik heb er echt hem als in een wanneer beginnen we ja in te maken hij maakt en dan tot tot december of een man daar gaan de in die groep zest onthaard commissie voor onzin starten weer nieuwe moed op en gaat zijn dat is het gas virtueel verwelius je flitsen middel fysiek ziek dus komen die drie maasplassen is bij elkaar hebben die zes masterminds het is een halve dag dan doen we nog twee specials een is fysiek kwetst nou dat denk ik goed mee bekend zijn dan gaan we ook ik op mijn terrein jazeker en we doen er is experience en daarmee plaats niemand in dus ook een dag fysieke nam daarmee laatste iemand in een in de bijzondere situatie van de snel veranderende omstandigheden druk op de ketel en hoe kan je dan kan je slecht schreeuwend krijsend juist ja reserveren dank je in de uit voor een arrestatieteam en kruipend shiller verhalend grote opdrachten doen die zijn borst nog pijn de verrassing voor ons laten werken wat mooi is in cannes anp de natuur vanuit de andere business units thuis in een jongens die je komen uit die die wereld je kunt nu een mooi meenemen en nou ja ik wil als coach komt om daar kan zeg maar kijken je tricht geef van oké hoe doe je dat onder hoge druk onder deze jij in dag en dan zien aan hen om de en is drie keer dat is wel virtueel drie uur business coaching die voorheen of een vraagstukken druk kan in zes tijdens het re er best voor ja onze speelt dat de mens het juist belangrijk is waar jij voorbeeld ar ja dus zoveel bij elkaar in de ruimte vanuit het score naar de studie leukste hadden worden wie mag weer neem wel een gebied als het zou op juist risicomanagement waren we nu ook nog steeds te draaien bij kleine groep chat riem belang hartjes belangrijk vinden ik geloof wel heel erg in het contract ook voor coaching john rietjes prima onze podcast opnemen maandag trainen ik dingen uitwisselen en ja je kwetsbaar opstellen dat is toch wel fijn zeker met een cool omdat echt feest feest u wil je ook even compleet see anneanne die was fel toch ja is wel goed zo lang totdat wil ik je nog meegeven of tunnel ik ga gegeven ter sprake brengen of ja ik denk dat degene die in 2 cellen om aan die aan het project deel te nemen die stok sowieso van een website willen verwijzen om boek kennis te nemen wat wij onderdeelnummers verwacht dat klinkt arrogant maar zo is het niet bedoeld ja wel eisen aan deelnemers en dat doen we ook even scherm van de andere deelnemers want we willen we mensen in the mastermind hebben die bereid zijn om de binnenwereld te verkennen en de buitenwereld bereid zijn moed nodig is om de buitenwereld te verhogen en daar heb je toch wel een bepaalde driver nodig een bepaalde kwetsbaarheid niet heel erg mee willen doen dit is een machine zes tot acht mannen dat vond uiteindelijk een hechte groep basis van vertrouwen wordt ook best wel wordt gedeeld dus dan een hele sterke instrumenten peercoaching met elkaar coach maar je moet je er gewoon mee doen want als u we kunnen ons niet veroorloven dat er dat de helft uitvalt halverwege zullen echt middelen hebben om dat sterrenscherm ook voor elkaar toch wat uit hoe ver iemand is in zo’n project troon doel bedrijf steken’ drive domitius is belangrijk want kunnen starters zijn ook kunnen ervaren ondernemers zijn die in story hebben mensen zijn schouders ja dat kan ook zijn van denk ik ik ben bezig maar ik loop aan je lukt om een half en ik wil doorbreken ik wil zich niet half uur wil ik door kijken hoe we dat dat je dat inbrengt was toen ja dat kan zelfs uh ja ondernemende professional zijn en daarmee natuurlijk een iemand die traint coacht of miste alleen wil werken wat ik ook wel als bedrijf beschouwd en een nieuw team hier in de master markt wil zitten en voor een stok wil maken moet je een onderneming kijken om ondernemers dat zijn echt mensen die een bedrijf willen groot maken opschalen die ook de visie hebben dat ze dat mensen in dienst hebben dat ze een schaalbare naar product of dienstverlening ontwikkelen zodat ze dat lekker kunnen opschalen groot kunnen worden omdat uiteindelijk ook zelf niet meer met de belangrijkste schakel de daar zijn natuurlijk ondernemende professionals die gewoon is alleen werken schrijven of design er zijn coach zijn of nouja in ambacht doen naar bijvoorbeeld een hier dat ook op die manier kleinere houden relatief klein maar daar vooral heel erg met de content met de inhoud weer eens kunnen zijn beide zijn welkom ja krijgt ook een leuke mix denk ik wel wat elkaar wel mooi kan kan inspireren ah echt vergeten je kijken en luisteren jeroen ik zal zorgen dat jouw contactgegevens in de beschrijving bij de podcast komt kunnen mensen eventjes op doorklikken kroeg dat je rechtstreeks elsie jouw agenda kan is geen kan schieten op mijn kennis te maken wie is inderdaad een kennismakingsgesprek een half uur voor je uit hoe kunnen we kijken hoe kun je daar sta je niet wist niet waar wil je heen is deze marsepein van voor jouw kind ja wat je pasje erin mastermind traject moet zin ja dat ene strekte staat op de site van het zelf is ook kost voor smeins het sluisje ondernemers traject gaan aan elkaar staan kunnen mensen houden wat ze info vinden en anders wil ik iedereen aansporen om kan jij eventjes het bellen of i’m out te trekken ja tof man ik ik heb er echt zin in sowieso ook een moslim en de kip zal ja dit is zo’n het blijft ik ben zo blij dat ik wedstrijdervaring hebt bedacht ik me laatst dat ik op hoog niveau the kettle bell wedstrijden heb gedaan en en dat andere ding ook bent het voelt een beetje als de vooravond van een belangrijke wedstrijd is je weet kan van ik een kwam de grote heeft echt nul zin als ik nu mezelf dat werkt averechts die zelfcontrole en dat loslaten en dat zijn nu proberen is dat lukt stijl maar het is heel heel heel vergelijkbaar met c nu weer voor een het van de wedstrijd zwak moet presteren ja heeft uit loslaat els met die met zo’n wel wedstrijd ook malen eerste de europese kampioenschap te was ik zo gebrand op ik wist dat ik kon en dan ben je al in je hoofd heb je die medaille en de weken color gel gewoon een nieuw record gevestigd het zitten en toen ging het echt heel als veel compacter snel verzuurt had ik echt slecht scoort gelaten om mocht ik een andere categorie meedoen en dat ik eigenlijk alle teleurstelling en frustratie en wat een leuke avond gehad en soms daar heel relaxed en toen haalde ik echt een pr en dat ik dat zei precies datgene wat dat de loslaten dan doet speciaal dan floot het ook gewoon lekker dat is die kant eruit dat zou bekennen keuze b is door 2 dus heel belangrijk om een boel uit hebben en niet op een spier te hebben als je terecht kunt en de uitkomst reden geen gekke dingen kan je je bepaalde punten thuis punt waar je gewoon zijn en aan saaie meer cookie dough strijd of kom je in de waan dat stond waarom loopt op alle hellingen die moet deze keuze blijven maken en dan is het ook heel belangrijk dat je ook wel weer moskou laat veiliger is om om te keren ja waarvan akte ik hou je op de hoogte en de rest ook tussen lieve luisteraars dank je wel weer en graag tot volgende keer

Psycholoog, ondernemer, podcastmaker, schrijver en eigenwijze rebel op zoek naar vrijheid. In je hoofd en daarbuiten - Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Laat een reactie achter:

Instagram feed @sjanettdegeus

Error validating access token: The user has not authorized application 515358899130297.
Transformatie Podcast
Aflevering 115