Quarter-life crisis expert Mark Siegenbeek van Heukelom schreef een boek voor millenials die alles voor elkaar lijken te hebben (inclusief goede baan, huis en relatie), maar toch ongelukkig zijn en het gevoel hebben dat er iets mist.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje sceptisch was: een boek geschreven door nog een heel jong iemand over iets wat hij zelf ook nog maar net had meegemaakt. Het gevoel van: is dit het nou? En dat is dan ook de titel van zijn boek geworden.

Die scepsis bleek onterecht. Het gesprek met Mark voelde als een gesprek tussen twee medereizigers op hetzelfde pad, het pad van persoonlijke ontwikkeling, zelfactualisatie en groei. Een onderwerp niet alleen voor millenials (wat ik zelf ook niet ben overigens), maar voor iedereen die met zichzelf aan de slag wil en meer uit het leven wil halen dan ‘een prima zeventje’.

In deze podcast leer je onder andere:

  • Waarom zou je streven naar meer? Een ‘zeventje’ is toch ruim voldoende?
  • Wat is de grootste bedreiging voor een fijn leven?
  • Hoe ga je om met (negatieve) reacties van andere mensen?
  • Wat te doen als je de stap niet durft te zetten of niet in actie kan komen?

Ik heb het met Mark ook over zijn opvolger ‘Helemaal naar de meditering’ en hebben we het over het verschil tussen inner- en outer purpose en wat je kan doen om die twee meer in balans te krijgen.

Een vooral heel erg leuk en waardevol gesprek waar ik van heb genoten en ik hoop jij ook!

Bekijk de Podcast met Mark Siegenbeek van Heukelom

Over Mark:

Genoemde boeken:

  • Save
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap