Digiminderen, digitale detox en offline leven | Johan van Houten

Speel aflevering

Johan van Houten is binnen Nederland dé expert op het gebied van offline leven. Tijdens 2015 en 2016 leefde hij 366 dagen offline en zijn doel is om in 2025 heel Nederland bewust te maken van hun gedrag binnen en buiten het internet. Hij geeft workshops en cursussen over de balans tussen een online en een offline leven en schreef het boek 366 Dagen digiminderen.

Wat voor velen van ons onmogelijk lijkt deed Johan: hij ging een jaar lang volledig offline. In deze podcast hebben we een tof gesprek over hoe het is om offline te gaan en wat de consequenties hiervan zijn. Welke gevoelens en emoties dit met zich mee brengt en hoe hiermee om te gaan.

In deze podcast leer je:

  • Wat Johan er toe gebracht heeft om een jaar lang offline te gaan
  • Wat offline zijn met je doet
  • Hoe om te gaan met de ongemakkelijke gevoelens die offline gaan met zich mee brengt
  • De afkickverschijnselen van offline gaan
  • Tips om bewuster om te gaan met online en offline zijn

Benieuwd hoe hij in dit jaar omging met alledaagse zaken als bankieren, daten en het onderhouden van vriendschappen? Luister dan zeker deze podcast en laat je inspireren om vaker en bewuster offline te gaan.

PS Authentiek enthousiast zijn, zonder te klinken als een schreeuwerige zelfhulp verkoper. Challenge accepted: gratis online workshop Transformatie in Actie.

Johan van Houten

Boekentips

Psycholoog, ondernemer, podcastmaker, schrijver en eigenwijze rebel op zoek naar vrijheid. In je hoofd en daarbuiten - Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Laat een reactie achter:

Instagram feed @sjanettdegeus

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Transformatie Podcast
Aflevering 76