In deze aflevering heb ik het met Tanja de Bie – van Leeuwen over journaling en hoe je van idee naar plan en strategie kan gaan. Een fijne podcast dus voor als je van jezelf weet dat er inspiratie genoeg is, maar het niet altijd lukt om dingen af te maken of doelen te halen. Dat is namelijk iets waar Tanja zich in gespecialiseerd heeft en wat ze met haar Quarterleap methode ook anderen mee helpt.

Het succes van de bullet journals laat zien dat journaling leeft. En terecht ook, het helpt voor gestructureerd te werken en kan je meer inzicht geven. Je ziet soms prachtige creaties in journals voorbijkomen.

Mij schrikt dat altijd een beetje af: oh jee, als ik maar ook zoiets moois kan maken. Ik heb gebruik zelf ook een journal, of een logboek zoals we dat bij XII noemen, maar ik heb ook last van lege pagina vrees. Of het nu om mijn roadmap gaat of het mindmappen voor een afspraak, zo’n lege pagina triggert bij mij perfectionisme! Of, zoals Tanja dat in deze aflevering benoemt, de innerlijke editor.

Ben je geïnteresseerd in doelen stellen, journaling maar ook het omgaan met veel-te-veel-ideeën-te-weinig-tijd, dan is deze aflevering voor jou!

In deze podcast leer je onder andere:

  • Wat is journaling?
  • Hoe ga je van idee naar plan (en strategie)?
  • Wat doe je als je te veel ideeën hebt (en te weinig tijd)?
  • Wat is de ‘editor in je hoofd’ en hoe ga je daar mee om?
  • Wat is het Upper Limit Problem?

Een vooral heel erg leuk en waardevol gesprek waar ik van heb genoten en ik hoop jij ook!

Bekijk de podcast met Tanja de Bie – van Leeuwen

Over Tanja:

Genoemde boeken:

  • Save
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap