Wat doet een klei-kunstenaar in een podcast over transformaties, persoonlijke ontwikkeling en groei? Laat je inspireren door het levensverhaal en de creativiteit van Martin Pottjewijd, die samen met zijn kudde Schotse Hooglanders (van klei uiteraard) bij me op bezoek kwam. 

Martin voorziet zijn polymeer creaties van prachtige verhalen. Of is het nu juist andersom? Zijn het de verhalen die zijn kunst bepalen?

We hebben het over de avonturen van de Bravehorn kudde, die Martin niet alleen mee op bezoek nam, maar ook fotografeert en deelt op Instagram. Hoe verdien je daarmee je geld? Kan je rondkomen van klei-kunst? En wat brengt iemand ertoe om zijn werk op te zeggen en all-in te gaan als kunstenaar? Marin deelt hoe en waarom hij gebruik maakt van roadmaps, visionboards, de wet van de aantrekkingskracht en hoe hij geld verdient met zijn passie. 

Een aflevering waar ik enorm van genoten heb en ik hoop dat het je een fantasierijke impuls geeft bij het realiseren van jouw dromen!

In deze podcast leer je:

  • Wat heeft klei-kunst met persoonlijke ontwikkeling te maken?
  • Hoe kan je geld verdienen met je passie?
  • Hoe kan je je droomleven ontdekken en manifesteren?
  • Wanneer bén je er als kunstenaar?

Bekijk de aflevering

Genoemde podcast

Over Martin

Website: https://www.martinpottjewijd.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/martin.pottjewijd
Instagram: https://www.instagram.com/martinpottjewijd/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/martinpottjewijd/

Website: https://www.bravehorn.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/bravehorn/
Instagram: https://www.instagram.com/bravehorn/

Genoemde boeken

Boek van Martin Pottjewijd over hoe de kudde tot stand is gekomen: https://www.bravehorn.nl/bestellen/

Transcriptie

[12:05] Verhalen vertellen, maar ook iets bijdragen aan de wereld. Dat je een stempeltje hebt, (bijv. ADHD) dat kan je ook positief zien
[12:22] Manier om de natuur te laten zien, mensen bewust te maken van dieren
[21:15] De wereld een klein beetje mooier maken en daar een verhaal bij vertellen
[21:18] Wat is het verhaal? Waarom zijn de Bravehorns hier? Wereld een beetje mooier maken, geldingsdrang. Met de kudde in de natuur zijn, foto’s maken en geld verdienen. Mijn grootste passie, het gaat als vanzelf. Maar ook op de emotie knoppen van anderen drukken en uiteraard ondernemer om geld te verdienen
[25:09] Wat is voor jou tot nu toe de grootste uitdaging geweest om het rendabel te maken? Eerst een hele hoop bagger maken en fouten maken totdat je hebt wat werkt. Visie hebben en volhouden!!! Op een gegeven moment ook de stoute schoenen aantrekken en brutaal zijn.
[31:03] Hoe zie jij de link met jezelf ontwikkelen en groeien vs. deze fantasiewereld wat je aan het doen bent? Martin is heel ziek geweest en heeft tot twee keer aan toe darmkanker overleefd. Wanneer alles stil is geworden en alle systemen uit zijn gegaan, kan je jezelf opnieuw uitvinden.
[39:49] Op welke voorwaarden ben jij je nieuwe leven gaan lijden? Journallen om bepaalde momenten te borgen, voor mijn bedrijf rules of engagement en intuïtief ondernemer.
[43:50] Heb vertrouwen in plaats van verwachtingen, want verwachtingen geven stress en vertrouwen rust. In het nu leven, niet in angst.
[45:45] Door bij jezelf af te vragen wat je waarden zijn gaat je werk ook naar een next level.
[46:15] Wat is flow voor jou? Mijn randvoorwaarden op orde zetten.
[52:41] Hoe laat je jouw potentieel groeien?
[55:50] Als je dicht bij jezelf blijft (en kijkt) is er al genoeg te doen.
[57:01] Visualiseer je doel, maar hang daar dan geen verwachting aan.

  • Save
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap